Om

Modernismen.se är tillägnad allt som rör modernismen – konst, arkitektur, musik, film, filosofi och samhället, under sekelskiftet 18- och 19oo-tal och årtionden framåt. Tanken är att samla historia, material, artiklar osv. för att fortsätta utveckla hemsidan kontinuerligt.  

Detta är en fristående informationssajt som drivs utan kommersiellt syfte. 

 

……………………………………..

 

När jag nu skriver ner just den här raden du ser nu så har det gått ungefär 8 månader sedan jag startade sajten. Domänen tillhörde ett kommunalt, eller regionalt, konstprojekt om just modernismen. Nu är det ju så att jag arbetar med digital marknadsföring och med sånt som brukar förkortas med ”SEO”, vilket innebär att jag ofta kollar upp domäner som frigörs eftersom folk ger upp hemsidor och företag av olika anledningar. Så det var en ren slump att jag hittade modernismen.se. Och så tänkte jag att varför inte använda den till information om modernismen?

Jag har egentligen inget speciellt syfte med den här sajten annat än att försöka göra ett bra ställe att surfa sig till om just modernism. Det fanns så lite intressant på svenska på webben. Det är väl få som är intresserade av att göra sånt här.

Jag har lyckats samla en del information här, men tyvärr har jag väldigt lite tid för att snygga till och förbättra sajten. Den ser väldigt enkel ut och eftersom jag jobbar en del med hemsidor så skulle det ju vara kul att snygga till den. Den här sajten får ungefär tusen besök per månad. Jag gissar att det är främst personer som studerar konst och liknande.

Själv har jag alltid haft ett stort konstintresse, jag målar en del i perioder, skriver gör jag också. Mina egna favoritkonstnärer är semi-abstrakta konstnärer som alla tillhör modernismen, Joan Miro, Paul Klee, och en del andra. Ett av de ämnen jag läste på universitetet var två år av Estetik. Jag valde mellan Estetik och konsthistoria. Men historia och om osntnärer och så kan man ju läsa själv. Det är svårare att förstå konstens ”innersta väsen” och dess drivkraft. Estetiken är mer lämpad om det är sånt man är intresserad av.

Vill du få kontakt med mig så är det lättast genom min e-postadress rothlindberg [ ”at” ] gmail.com. Min egen sajt har adressen rothlindberg.se, men den är främst för min verksamhet som SEO konsult. I övrigt driver jag filmsajten filmmedia.se, som har gått så där på halvfart. Men när jag jobbade på den som bäst hade den ungefär 1500 unika besökare per dag och låg inne, dock långt ner, på en av de viktigaste listorna för Sveriges 100 mest välbesökta bloggar. I övrigt har jag en del sajter om ditt och datt, dock inget mer om konst, men bland annat en engelskspråkig blogg om Tai Chi.

Du får gärna kontakta mig om samarbeten på adressen ovan. Vill du få in något om din verksamhet, dina böcker, artiklar eller konst och liknande, eller skriva gästinlägg i bloggen är du välkommen att kontakta mig.