Paul Signac – 532 målningar (Video)

Paul Signac (Född 1863 – Död 1935) var en av modernismens tidiga konstnärer och känd som banbrytande pionjär av neo-impressionism. Inspirerad av de impressionistiska konstnärernas arbete Claude Monet och Georges Seurat övergav Signac sina första studier inom arkitektur för att att måla.

Signac påverkades särskilt av Seurats komplexa studier av färgteori och började måla i en pointillistisk stil som till stor del var självlärd. Bland hans mest kända verk är den färgglada Port of Saint-Tropez (1901), en levande återgivning av Medelhavskusten som exemplifierar hans signaturborstverk. Med tiden övergick Signacs tillvägagångssätt från en intuitiv tolkning av naturen till en mer noggrann undersökning av färgegenskaper, och han fortsatte med att grunda den ökända Société des Artistes Indépendants.

Som hängiven anarkist  innehöll hans målningar ofta kodad ideologi och påverkade en yngre generation av franska konstnärer, samt spelade en viktig roll i för Henri Matisse och André Derain formativa utveckling av Fauvism. Hans karriär sträckte sig över ett halvt sekel fram till sin död i Paris den 15 augusti 1935 och hans verk finns bland världens viktigaste kulturinstitutioner, inklusive Louvren i Paris och The Metropolitan Museum of Art i New York.

 

Här kan du se en stor samling av Paul Signacs målningar, 532 stycken:

Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras.